KONTAKT
 
 
 

EMAIL

kontakt@found.nu

TELEFON

inom kort

TIMING

9.00-20.00

Arbetar du på socialtjänsten och önskar göra en placering på Lost but Found skyddat boende/utslussningsboende.

 

Om boendet:

-Skyddad adress

-Hemligt telefonnummer

-Kvinnlig personal

-Personal tillgänglig dygnet runt beroende på skyddsgrad

-Egen kontaktperson

-Krisbemötande

-Bearbetande stödsamtal

-Eget rum

-Aktiviteter

-Sjukvårdskontakt

-Myndighetskontakt

-Hjälp under rättsprocess och polisanmälan

-Framtidsplanering

-Friskvård och meningsfull fritid

-Proffesionell sjukvårds hjälp

-Proffesionell stöd kvinnohälsa

 

 

 

Våra skyddadeboenden är fullt möblerade och fullt utrustade avsedda för självhushåll. Vi värnar om självbestämmanderätten och den personliga integriteten och behandlar alla klienter med respekt. Vi kräver dock ett samarbete av klienten för att kunna upprätthålla skyddet som vi erbjuder. När placeringen genomförs går vi igenom de regler som måste upprätthållas för att kunna erbjuda skydd.

Vi kan i dagsläget inte emot klienter med ett aktivt missbruk och vi har ingen möjlighet att ta emot klienter som inte klarar självhushåll.

Säkerheten för våra boende inom skyddat boende är omfattande och vi arbetar med förebygganden informationssamtal om säkerhet, larm och yttre skydd av fastigheten. Den skyddade får en kontaktperson hos oss och det är endast via denna som all kontakt sker.

Vi erbjuder hämtning och transporter till självkostnadspris för den boende. Med vårt journummer är vi alltid tillgängliga och villiga att hjälpa till i akuta ärenden.

Våra boenden går inte att beställa för kortare tid än 10 dygn. Placerande myndighet har betalningsansvar beträffande dygnsavgifter så länge som klienten uppehåller sig i våra fastigheter oavsett längd på eventuellt placeringsbeslut. Att ha inneboende är inte tillåtet. Endast de klienter som beställningen avser får bo i boendet.

Kvinnan erbjuds strukturerade samtal med sin kontaktperson. Meningen med dem är att de dels ska vara jag-stärkande, dels bearbetande och framtidsmotiverande. Vi har uppföljande möten med placerande myndighet och andra för kvinnan viktiga myndighetspersoner. All övrig tid går åt till vanliga vardagsrutiner såsom att inhandla och laga mat, ta hand om egna barn.

 

 

En dag i veckan har vi obligatoriskt husmöte. Veckovis gör vi även en utflykt tillsammans med de boende. Vi följer med på vissa besök utanför verksamheten och vi tar även initiativ till att barnen kommer ut för lek i närområdet.

 

För prisuppgift kontakta Lost but Found på:

 

info@found.nu

All Rights Reserved © 2016 Lost but Found