OM OSS

Vi som driver Lost but Found bedriver skyddat boende av olika säkerhetsgrad. Vi har i dagsläget möjlighet att ge samtalsstöd till de kvinnor som bor hos oss.

 

Våra kompetenser:

-Leg. Sjuksköterska

-Leg. Barnmorska

-Ambulanssjuksköterska

 

Tanken med vårt skyddade boende är att den som kommer hit ska leva så normalt som möjligt. Man handlar och lagar sin mat själv och tar hand om vardagens bestyr på egen hand.

Vi som finns här för dig hjälper dig naturligtvis med kontakter med socialen osv. Det viktigaste är att ditt tillfälliga boende är tryggt därför så heter det att du bor på hemlig adress. Dina barn kan få hjälp att komma in på en skola och du själv får börja bygga upp ditt liv igen.

 

 

Två huvudregler måste följas när man bor i våra lokaler: inga droger (det innefattar även alkohol) och inga män. Givetvis få man ta emot anmälda besök av släktningar och vänner men det sker alltid kontrollerat pga att vistelseplatsen skall hållas hemlig.

Vi tar emot kvinnor med eller utan barn, efter att socialtjänst eller annan myndighet kontaktat oss. Därför är det viktigt att du kontaktar din orts socialtjänst först för att kunna komma till oss.

Placering på det skyddade boendet sker alltid i samarbete med socialtjänsten.

 

 

Förutom att ge stödsamtal till dig och hjälpa dig vidare innefattar boendet aktiviteter en gång i veckan. Vi kanske åker och badar tillsammans, pysslar med smyckestillverkning filmvisning och annat kul som barnen tycker om. Du får också praktisk hjälp med ansökningar och kontakter med omvärlden.

 

 

Våra boenden ligger i en mycket vacker omgivning i skärgårdsmiljö. En plats för dig att andas och ladda batterierna. Vi erbjuder personliga larm och tillfälligt telefonnummer via ett kontantkort som ej är registrerat. Vi erbjuder att hämta dig på särskild plats för att hjälpa dig ända in i ett tryggt varmt kärleksfullt boende.

 

Vi räknar med att de som söker plats hos oss vill samarbeta och, självklart, säkerställa att adressen inte röjs.

Vi tar betalt för platserna i vårt skyddade boende, men vanligtvis är det socialtjänsten i den kommun eller stadsdel där kvinnan normalt bor som betalar för boendet hos oss.

 

Ingår i boendet: personal, erbjudande om stödsamtal, aktiviteter, telefon i skyddslägenheten, rengöringsartiklar, toa- och hushållspapper.

Din kontaktperson kan även följa med dig som stöd vid besök hos till exempel läkare, polis eller advokat. Vi hjälper till med polisanmälan och följer med till rättegångar som stödperson om du önskar det.

Ingen gör något utan ditt samtycke, utan vi finns för att hjälpa dig.

 

 

För vidare praktisk och ekonomisk hjälp både akut och icke akut (som t.ex. skyddat boende), ring din socialtjänst i den stadsdel eller kommun du tillhör. Behöver du akut hjälp kan du ringa kommunens sociala jour, d.v.s. socialtjänstens jour som arbetar kvällar, nätter och helger.

 

 

 

 

Stötta oss genom att:

 

•Skänka ett ekonomiskt bidrag

•Arbeta som volontär

•Bli samarbetspartner

•Skänka saker

All Rights Reserved © 2016 Lost but Found